21 september: bussen uit diverse steden naar Amsterdam

Vanuit verschillende plaatsen in het land gaan bussen naar de demonstratie Stop Bezuinigingen. De bussen komen 21 september rond 12 uur aan op het Beursplein in Amsterdam. Neem voor meer informatie contact op met de lokale afdeling van de SP in je woonplaats die het busvervoer coördineert. Op dit moment zijn de volgende bussen bekend:

 

 

- Assen - Den Haag - Heerlen - Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer - Groningen - Winterswijk - Drachten Heereveen, Joure - Sittard-Geleen - Nijmegen - Tilburg

Iedereen kan een kaartje (5 à 10 euro) voor deze bussen kopen. Er komen mogelijk nog meer bussen bij. Staat je woonplaats er nog niet bij, neem dan contact op met de SP-afdeling in jouw woonplaats.

Comité Stop Bezuinigingen organiseert 21 september, de zaterdag na Prinsjedag, in Amsterdam een demonstratie tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. De demonstratie die om 13 uur vertrekt vanaf het Beursplein wordt ondersteund door vijftig maatschappelijke organisaties. Sprekers zijn onder meer Emile Roemer (SP) en Ruud Kuin (Abvakabo FNV).

Rob Marijnissen, woordvoerder van Comité Stop bezuinigingen stelt "we zien nu dat de crisis die veroorzaakt is door de banken wordt afgewenteld op de zwakste groepen in de samenleving. Ondertussen worden topinkomens nauwelijks aangepakt door het kabinet Gevolg is dat gelijktijdig de werkloosheid én het aantal miljonairs stijgt."

De demonstratie op 21 september in Amsterdam is de eerste in een reeks van acties die te verwachten zijn komende herfst. Vakbond FNV kondigde deze week ook aan acties te gaan voeren die uitmonden in een groot protest op 30 november.

De demonstratie 21 september in Amsterdam wordt breed gesteund. Meer dan vijftig maatschappelijke organisaties steunen de oproep voor deze demonstratie, waaronder de SP, en de Amsterdamse afdelingen van GroenLinks, FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV. Ook de Huurdersvereniging Amsterdam, Komite Marokkaanse Arbeiders, Platform Stop Racisme en de Turkse arbeidersvereniging DIDF doen mee. Steeds meer organisaties sluiten aan. De actuele lijst staat op de website stopbezuinigingen.nl.

Het comite merkt dat steeds meer mensen zien dat het anders moet en dat het anders kan als we de lasten en lusten wat eerlijker verdelen. Volgens de organisaties is het tijd voor een ommezwaar naar een progressief alternatief waarin solidariteit tussen bevolkingsgroepen voorop staat. Op 21 september staan jong en oud, migrant, vluchteling en autochtoon, schouder aan schouder in het verzet tegen de asociale plannen van dit kabinet.

De demonstratie start op zaterdag 21 september om 13 uur op het Beursplein in Amsterdam. Van daaruit gaat de stoet richting de Dokwerker bij het Waterlooplein, waar een slotmanifestatie is.

Tags
Dossier
Soort artikel
Reactie van:

m abbasi

di, 09/17/2013 - 19:17

Hallo ik wil graag naar de demonstratie zaterdag waar kan ik in de bus stappen? Ik woon in drachten

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop