Amsterdam: Brede steun voor FNV campagne ‘Red de zorg’

Henk Panday kreeg een flink applaus toen hij namens de bedrijfsledengroep bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam aankondigde dat zij zich volledig in zouden zetten om de Zorg campagne tot een succes te maken. Ongeveer honderd mensen waren dinsdagavond gekomen om te praten over de campagne in Amsterdam en omstreken en er kwam een veelheid aan plannen en suggesties uit.

Ze kwamen niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit Haarlem, Heemstede, Aalsmeer, Amstelveen, Zaandam, Stichtse Vecht, Velzen en Purmerend. Ongeveer de helft was werkzaam in de zorg, de rest in andere sectoren. Er waren mensen uit de metaal, gepensioneerden, leden van FNV Bondgenoten en de horecabond, mantelzorgers, GVB’ers  en vertegenwoordigers van GroenLinks en de SP.

Het plan de campagne van de FNV werd uitgelegd en er werd vooral geïnventariseerd wat de aanwezigen daaraan bij  konden dragen. Dat leverde heel wat plannen op. Zo ontstond er, geïnspireerd door de verklaring van Henk Panday het idee om met een grote groep mensen op een afgesproken dag in trams, bussen en metro’s handtekeningen voor de zorgpetitie op te gaan halen. Ook werden alle zorginstellingen in Amsterdam nagelopen en onder de aanwezigen verdeeld om daar met de petitie aan de slag te gaan.

SP en GroenLinks gaan de petitielijsten in hun ledenvergadering uitzetten en hun leden oproepen er mee aan de slag te gaan. De Internationale Socialisten nemen de petitielijsten mee bij hun wekelijkse colportage en via het steuncomité sociale strijd zal opgroepen worden met de campagne aan de slag te gaan. Ook de programmaraad van het Amsterdamse vakbondscafé doet mee en zal de vele maatschappelijke organisaties waar ze contact mee hebben oproepen dat ook te doen, zo zei Arie Korenvaar van de programmaraad. En in verschillende plaatsen buiten Amsterdam van waaruit er activisten aanwezig waren zal men proberen ook plaatselijke comités op te zetten.

Kortom het ziet er naar uit dat de campagne in Amsterdam en wijde omstreken actief gevoerd gaat worden. Doe ook mee. Begin met het tekenen van de petitie, en roep anderen op dat ook te doen en als u meer wilt doen meld u dan hier aan.

willembos@grenzeloos.org

Dossier
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop