‘Ander Europa’ is weer terug

De site van Ander Europa is na enige tijd wegens onderhoud uit de lucht te zijn geweest weer online. Ander Europa is een onmisbare bron van informatie en analyse over de ontwikkelingen in en rond de Europese Unie.

Het comité Ander Europa is een samenwerking van Nederlandse en Vlaamse linkse activisten met diverse achtergronden. Het comité komt voort uit de acties in 2005 tegen de Europese Grondwet, die in Nederland gevoerd werden door het comité Grondwet nee.

Ander Europa is niet tegen Europa of tegen Europese samenwerking, maar stelt dat: de Europese Unie (EU) niet het Europa is dat we willen, integendeel, het is een ondemocratische politieke structuur, die grotendeels aan de controle van burgers en zelfs van nationale parlementen ontsnapt, en die haar illegitieme macht aanwendt om een neoliberale agenda door te drukken. De EU behartigt de belangen van de grote bedrijven, niet het algemeen belang; ze vertegenwoordigt de wereld van het kapitaal, niet die van de arbeid. De EU wil dat een half miljard mensen zich schikken naar de ‘wetten van de markt’, terwijl wij een Europa willen waar de economie zich schikt naar democratisch vastgelegde wetten.

Vanzelfsprekend besteed Ander Europa veel aandacht aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. In een serie van tot nu toe zes artikelen wordt onder de kop ‘In aanloop naar de Europese verkiezingen’ verschillende aspecten van de Europese politiek belicht. Ook aan de programma’s van verschillende linkse partijen in Europa wordt aandacht besteed. Zo verschenen er al stukken over ‘La France Insoumise’ van Jean Luc Mélenchons, over de Belgische PvdA/ PTB, over DiEM25 van de gewezen minister van financiën van Griekenland Yanis Varoufakis en over Die Linke.

Op de voorpagina van Grenzeloos staat een feed, waarin de titels van alle nieuwe artikelen op Ander Europa verschijnen en u meteen het betreffende artikel kunt openen. Ander Europa geeft ook een elektronische nieuwbrief uit waarop u zich hier kunt abonneren.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop