Brochure: Het Europees economisch bestuur

In het Catshuis wordt onderhandeld over de aanpassing van het regeer- en gedoogakkoord, maar de grenzen van het begrotingsbeleid zijn al door Europa vastgelegd. De crisis van de eurozone heeft als voorwendsel gediend om massaal bevoegdheden over te dragen van het nationale naar het Europese niveau. De leiders van de EU grijpen de crisis aan om lang gekoesterde neoliberale dromen te realiseren en ondertussen ondernemen ze niets tegen de economische crisis zelf. Het nieuwe economisch bestuur dat in Europa is doorgevoerd verergert de crisis alleen maar.

Hoe dat allemaal zit wordt nauwkeurig uit de doeken gedaan in een nieuwe brochure een coproductie van Ander Europa en het Brussels Actiecomité Europa met de titel: Het Europees economisch bestuur, de Europese unie tegen de werkende klasse. Omdat deze brochure het Europees economisch bestuur in een breder kader plaatst geeft ze ook een uitstekend beeld van het functioneren van de Europese unie op dit moment. Mede door de uitgebreide begrippenlijst is het een uitstekende gids in het Europese doolhof.

“Het Europa van het kapitaal heeft een belangrijke veldslag gewonnen. Het was een gemakkelijke overwinning, want de tegenstander was niet gewapend en wist nauwelijks wat er aan de gang was. Het is nu aan de tegenstander, en dat zijn wij, om de volgende veldslag anders te laten verlopen,” is de politieke boodschap van deze uitstekende tekst.

De brochure is niet in druk verschenen, maar kan gedownload worden via de site van het comité Ander Europa: http://www.andereuropa.org/wp-content/uploads/2012/03/BROCHURE_ECONOGOV_maart2012.pdf

Tags
Dossier

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop