Che in Irak

De naam van de nieuwe club, het 'Iraakse Gewapende Revolutionaire Verzet' is niet zo bijzonder maar wat de pamfletten anders maakte dan die van de tientallen andere gewapende groepen is het gebruik van de beeltenis van de Latijns-Amerikaanse revolutionair en de oproep tot 'verzet tegen Amerikaanse, Britse, en zionistische bezetters teneinde Irak te bevrijden en een vrij, socialistisch en democratisch alternatief te vormen'.
De groep omschrijft zichzelf als een 'beweging van Iraakse Communisten en marxisten met ervaring in gewapende strijd, linkse Iraakse nationalisten en hun supporters' en verklaart de oorlog aan een waslijst van vijanden, waaronder de 'marionetten-regering, terroristische Salafis, milities, Iraakse verraders die op Amerikaanse tank binnen kwamen gereden, Amerikaanse en Britse huurlingen en hun knechten'. Veertig jaar na zijn dood is Che misschien toch nog meer dan versiering op een T-shirt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop