De beste wensen

Beste Grenzeloos lezer/es.

Hierbij de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Het afgelopen jaar is, als we kijken naar de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de wereld, een roerig jaar geweest. Afschuwelijke oorlogen in het Midden Oosten, bomaanslagen, een stroom vluchtelingen van ongekende omvang, toename van nationalisme en rassenhaat en een steeds manifestere klimaatcrisis. Over al die zaken, en nog veel meer, hebben wij u via onze website zo goed mogelijk proberen te informeren. We doen dat niet vanuit een ‘neutraal’ standpunt, wat dat dan ook moge zijn, maar vanuit onze betrokkenheid bij de mensen in de wereld die er het slechtste aan toe zijn en vanuit onze socialistische overtuiging en met bezorgdheid over de toekomst van het klimaat en de ecosystemen op aarde. We willen de wereld proberen te begrijpen om haar te kunnen veranderen.

We proberen om goede, degelijk onderbouwde en leesbare stukken op onze site te plaatsen. Stukken die over het algemeen geschreven zijn door mensen die actief zijn in verschillende sociale bewegingen. Zo schreven we het afgelopen jaar veel  over de ontwikkelingen in de FNV, de acties in de zorg, de acties tegen TTIP en de andere internationale handelsverdragen, de milieutop in Parijs en vele andere onderwerpen.

Naast onze eigen artikelen plaatsen we in de rubriek ‘van elders’ dagelijks linken naar interessante stukken elders op het internet en in de ‘agenda’ verwijzen we naar allerlei acties en bijeenkomsten. Via een feed kunt u op de voorpagina van onze site direct zien welke actuele artikelen er verschenen zijn op de Engelstalige site van onze internationale organisatie ‘International Viewpoint’ en op de site van het comité Ander Europa. We zijn ook op Facebook actief.

Er is dus alle reden om regelmatig onze site te bezoeken. U kunt ook een abonnement nemen op onze digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan wekelijks een e-mail met een overzicht van het nieuws op Grenzeloos. U kunt dat doen via de knop rechts onder op de voorpagina van de site. Onregelmatig brengen we brochures uit onder de naam Grenzeloos geschriften. Inmiddels zijn daar vijftien titels verschenen. Het afgelopen jaar verschenen er de volgende titels: De vakbond terug aan de leden; De wortels van vrouwenonderdrukking; Nieuw rechts in Nederland; Kapitaal en ongelijkheid, over het werk van Piketty; Kobani: De Syrische revolutie en de Koerdische beweging; Onze vakbeweging; Socialisten in de vakbeweging. Deze en de andere brochures zijn ook als pdf van onze site te downloaden, maar u kunt ook via de site papieren exemplaren bestellen.

Al het werk voor Grenzeloos is vrijwilligerswerk. Toch hebben we kosten voor werkzaamheden die we niet zelf kunnen doen; reiskosten, kosten voor materialen, voor het hosten en onderhoud aan onze site, kosten voor deelname aan samenwerkingsverbanden en acties, voor steun aan onze zusterorganisaties elders in de wereld enzovoort. Daarom doen wij een beroep op u voor financiële steun. U kunt een donatie overmaken op rekening NL25 INGB 0005 5716 38 t.n.v. Grenzeloos o.v.v. Donatie.

Hartelijk dank, en nogmaals de beste wensen. 

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop