De beste wensen

31.12.2016

Beste Grenzeloos lezer/es,
Hierbij wensen  we u en de uwen een gelukkig Nieuwjaar. Dat het u in ieder geval op persoonlijk vlak goed moge gaan.

2016 was wat betreft politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de wereld een rampzalig jaar. Met het doorzetten van de oorlogen in het Midden Oosten en de stroom vluchtelingen en drenkelingen, toename van nationalisme en rassenhaat, met als laatste dieptepunt de verkiezing van Donald Trump. Over al die zaken, en nog veel meer, hebben wij u via onze website zo goed mogelijk proberen te informeren. We doen dat niet vanuit een ‘neutraal’ standpunt, wat dat dan ook moge zijn, maar vanuit onze betrokkenheid bij de mensen in de wereld die er het slechtste aan toe zijn en vanuit onze socialistische overtuiging en met bezorgdheid over de toekomst van het klimaat en de ecosystemen op aarde. We willen de wereld proberen te begrijpen om haar te kunnen veranderen.

We proberen om goede, degelijk onderbouwde en leesbare stukken op onze site te plaatsen. Stukken die over het algemeen geschreven zijn door mensen die actief zijn in verschillende sociale bewegingen.

Naast onze eigen artikelen plaatsen we in de rubriek ‘van elders’ dagelijks linken naar interessante stukken elders op het internet en in de ‘agenda’ verwijzen we naar allerlei acties en bijeenkomsten. Via een feed kunt u op de voorpagina van onze site direct zien welke actuele artikelen er verschenen zijn op de Engelstalige site van onze internationale organisatie ‘International Viewpoint’ en op de site van het comité Ander Europa. We zijn ook op Facebook actief. U vindt ons daar op: (https://www.facebook.com/grenzeloos.org).

Er is dus alle reden om regelmatig onze site te bezoeken. U kunt ook een (gratis) abonnement nemen op onze digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan wekelijks een e-mail met een overzicht van het nieuws op Grenzeloos. U kunt dat doen via de knop rechts onder op de voorpagina van de site.

Al het werk voor Grenzeloos is vrijwilligerswerk. Toch hebben we kosten voor werkzaamheden die we niet zelf kunnen doen; reiskosten, kosten voor materialen, voor het hosten en onderhoud aan onze site, kosten voor deelname aan samenwerkingsverbanden en acties, voor steun aan onze zusterorganisaties elders in de wereld, enzovoort. Daarom doen wij een beroep op u voor financiële steun. U kunt een donatie voor Grenzeloos overmaken op rekening NL25 INGB 0005 5716 38 t.n.v. Grenzeloos o.v.v. donatie.

Met hartelijke groet,

De redactie van Grenzeloos

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.