Dringende oproep Baluchistan (Pakistan)

De hevige regenval heeft de afgelopen dagen in verschillende delen van Baluchistan (Pakistan) onverwachte overstromingen veroorzaakt. Doorgebroken dijken zorgen voor overstromingen. Ten minste drie dorpen in het district Sibi zijn vernietigd. Huizen, vee, zoals runderen en geiten, huishoudelijke artikelen, kleding, schoenen en andere voorwerpen zijn vernietigd. Inwoners van de dorpen zitten op dit moment zonder drinkbaar water, voedsel, onderdak en hebben kleding nodig.

De situatie is in het bijzonder nijpend voor kinderen en vrouwen en hebben dringend behoefte aan voedsel en kleding. Door gebrek aan schoon drinkwater in de getroffen verbieden verspreiden zich tal van ziektes. Griep, koorts, diarree en cholera zijn geconstateerd en verspreiden zich snel.

De reactie van de regering hebben de zaken enkel erger gemaakt. Zij slaagden er niet om direct tot actie over te gaan, waardoor tienduizenden mensen zonder hulp kwamen. De overheid kwam pas na vierentwintig uur in tentenkampen om een schamele hoeveelheid voedselpakketten uit te delen.

De kloof tussen de hoeveelheid voedsel dat wordt verdeeld en het grote aantal mensen dat dringend eten nodig heeft leidde tot gevechten, wat de situatie voor deze mensen nog verergerd.

Rubina Baluch, van het vrouwen secretariaat van de Labour Party Pakistan in Baluchistan, inwoner van een van de getroffen dorpen zegt: “Er is hier absoluut niets meer. We hebben dringend behoefte aan voedsel, water en kleding”. Naar schatting zijn tenminste 10.000 mensen slachtoffer geworden van de natuurramp.

De Labour Party Pakistan organiseert een hulpkonvooi naar de mensen in de getroffen gebieden. De LPP vraagt dringend om donaties in de vorm van geld of in de vorm van kleding, schoenen, medicijnen, schoon drinkwater.

De Labour Party Pakistan (LPP), de Pakistaanse zusterorganisatie van Grenzeloos, is een van de grootste linkse organisaties in Pakistan en is actief in de getroffen gebieden. De LPP organiseert een inzamelingsactie voor een hulpkonvooi met voedsel, medicijnen en kleding. Vanuit Nederland willen wij de Labour Party Pakistan ondersteunen en zamelen we geld in voor de hulpcampagne. Donaties, groot en klein, kunnen worden overgemaakt op giro 5543271 t.n.v. Socialistische Alternatieve Politiek, Nijmegen o.v.v. ‘Pakistan’.

De LPP is actief betrokken bij vakbondsstrijd, feminisme en homostrijd. Voor meer informatie zie hun website. De LPP is ook betrokken bij het wekelijkse Engelstalige tijdschrift Viewpoint.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop