Een links alternatief in Pakistan

 

 

Eind vorig jaar sloten drie linkse partijen in Pakistan zich aaneen in de Awami Workers Party (AWP). De nieuwe eenheid was het resultaat van de samenwerking van leden van de drie partijen in protestbewegingen tegen de corrupte, onderdrukkende overheid en tegen het oprukkende religieuze fundamentalisme. Het is hoog tijd dat de Pakistaanse bevolking, en vooral de straatarme boeren en arbeiders, een alternatief krijgen. De AWP wil dit alternatief zijn en zich de komende jaren uitbouwen, door deelname aan de sociale bewegingen maar ook door deelname aan verkiezingen.

In mei zal Farooq Tariq namens de AWP deelnemen aan de verkiezingen voor het regionale bestuur van Punjab en het daarbij opnemen tegen de regeringspartij Pakistan Peoples Party en verschillende rechtse, religieuze partijen. Farooq is lid van het bestuur van de AWP en was woordvoerder van Labor Party Pakistan, een van de drie partijen die opgingen in de AWP.

Hij is zelf afkomstig uit deze regio en voert al enkele weken campagne in het gebied. De campagne begon met een publieke bijeenkomst in een arme wijk van de stad Toba Tek Singh waar 2000 mensen op af kwamen. Farooq is sinds 1980 politiek actief en is een van de meest prominente activisten van het land. In de jaren tachtig, tijdens de dictatuur van generaal Muhammad Zia-ul-Haq, was hij in ballingschap in Nederland. Tijdens het regime van de vorige leider, generaal Pervez Musharraf, werd hij verschillende keren opgepakt tijdens de protestbeweging tegen het machtsmisbruik van de regering.

Farooq is afhankelijk van de bijdrages van sympathisanten, in Pakistan en daarbuiten, om campagne te kunnen voeren. Grenzeloos roept op om via een donatie Farooq en de AWP te steunen in het opbouwen van een links alternatief. Donaties kunnen worden overgemaakt naar 5543271, Socialistische Alternatieve Politiek, ovv Pakistan.

Tags
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop