Een nieuwe website, nieuwe hoop op een gezamenlijke oplossing

Afgelopen dinsdag kregen wij het bericht te horen dat alle ondersteuning vanuit de SP werd opgeschort. Dit houdt in dat we geen toegang meer hebben tot onze rekening, tot onze website en tot ons ledenbestand. Onze lokale ROOD-groepen kunnen ook niet meer bij de site van hun groep. Het partijbestuur gaf aan dat ze open staan voor een gesprek. Daar hebben wij de afgelopen periode weinig van gemerkt.

Steeds zijn alle keuzes die ledenvergadering van ROOD heeft gemaakt van te voren voorgelegd aan het dagelijks bestuur van de SP: de motie die zich uitspreekt tegen regeringsdeelname en de motie voor een vergoeding voor bestuursleden voor de ALV van juni, de moties tegen de royementen, voor factie- en tendensvorming, voor eigen standpunten van ROOD en de verkiezing van geroyeerde kandidaten voor de ALV van november. Het dagelijks bestuur heeft keer op keer nagelaten het ROOD-bestuur van te voren te informeren, maar steeds volgden de consequenties achteraf. De rekening zou worden geblokkeerd bij het uitkeren van een vergoeding voor bestuursleden, er is gedreigd met het offline halen van de site zodra er iets kritisch opstond over regeringsdeelname en naar aanleiding van de afgelopen ALV is de steun volledig opgeschort; de aangenomen motie over eigen standpunten wordt hierbij door SP-voorzitter Jannie Visscher uitdrukkelijk als reden genoemd in een mail naar alle ROOD-leden. 

In haar mail spreekt Jannie Visscher dat ROOD de keuze heeft gemaakt om niet langer sterk te staan samen met de SP. Dat is absoluut niet het geval. ROOD, inclusief het voltallige bestuur, onderschrijft de beginselen van de SP. We willen niets liever dan keihard aan het werk gaan om ROOD en de SP samen op te bouwen en groot te maken. Afgelopen ledenvergadering hebben we een jaarplan aangenomen vol met ideeën hoe we dit gaan doen. Door de huidige gang van zaken wordt het alleen een stuk lastiger om dit uit te voeren. Met het lanceren van deze website hopen wij dat we ook nu, met de beperkte middelen die we hebben, aan de slag te kunnen gaan.

Aan verdere escalatie heeft niemand iets. We gaan graag het gesprek aan met het SP-bestuur om te komen tot een werkbare oplossing waar alle betrokkenen mee kunnen leven en te de-escaleren. Mediaoptredens waarbij hardwerkende ROOD-leden worden afgeschilderd als gevaarlijke gekken helpen daarbij niet. Verder vragen we om begrip voor en erkenning van de standpunten van jonge SP’ers, ook als die soms afwijken van wat het partijbestuur vindt. 

We hopen van harte dat we er samen uit kunnen komen. Wij zijn ROOD, jong in de SP en willen dat graag blijven.  https://roodjongindesp.nl/

Het bestuur van ROOD, jong in de SP,

Olaf Kemerink (Voorzitter)
Arina Amma
Carlos van Eck
Jerom Maat
Robin de Rooij
Hans de Waard

Dossier
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop