Europa en de crisis

Het verhaal van een aangekondigde ramp.
Een brochure van Ander Europa en het IIRE.

In 2007 werden de Verenigde Staten getroffen door een financiële crisis, in 2008 was ook Europa aan de beurt. De financiële crisis ging al snel over in een economische crisis: de ernstigste crisis sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. De economische crisis leidde vervolgens tot crises in verschillende Eurolanden. Voor de eerste keer moest de euro bewijzen wat hij waard was in crisistijd.

Ondanks alle Eurotoppen en reddingsplannen zal de crisis in 2012 zich verder verdiepen. In Nederland zullende gevolgen ervan steeds sterker gevoeld worden.

In deze brochure worden de achtergronden en oorzaken van de crisis uitgelegd en alternatieven geschetst. Deze brochure maakt deel uit van een serie van tien brochures van Ander Europa over verschillende aspecten van de Europese politiek. Eerder verschenen al de brochures over ‘Europa en de financiële markten’ (in samenwerking met SOMO), ‘Europa en de energievoorziening’ (in samenwerking met WISE) en ‘Europa en de klimaatbeheersing’ (in samenwerking met Grenzeloos). De brochures kunnen hier  gedownload of besteld worden.

Tags
Dossier

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop