FNV: Sla alarm tegen TTIP op 10 oktober in Amsterdam

FNV - 

Welke regels zou je willen veranderen als je een multinational zou zijn? Het antwoord staat in TTIP - een handelsverdrag tussen de EU en de VS - waarin onze rechten, onze gezondheid en ons milieu worden gereduceerd tot handelsbelemmeringen.

Onze rechten, onze gezondheid en ons milieu zijn belangrijker dan handelsbelangen! Daarom slaan we samen met andere organisaties, onder andere Milieudefensie en Greenpeace, op zaterdag 10 oktober #TTIPALARM. Kom ook, verhef je stem en stop TTIP!

Programma

De demonstratie begint om 13.00 uur op het Jonas Daniel Meijerplein, bij het beeld van de Dokwerker, in Amsterdam.

Als je meer wilt weten over de gevolgen van TTIP of zelf campagne wilt gaan voeren om TTIP te stoppen, kun je na afloop meedoen aan een gratis workshop. Totaal zijn er 7 workshops verspreid over 2 rondes. 

Ronde 1 van de workshops start om 16.00 uur:

  • TTIP en democratie - Straks zullen de VS en de EU, gedomineerd door het bedrijfsleven, gezamenlijk nieuwe regels afstemmen. Een grote aantasting van de democratie. Met Paul de Clerck (Friends of the Earth Europe) en Roos van Os (SOMO).
  • TTIP en gezondheid - Wat zijn de gevolgen voor zorgpersoneel en welke gezondheidsrisico's lopen we? Wat is de impact op voeding en medicijnprijzen? Met Ella Weggen (pleitbezorger mondiale gezondheid bij Wemos), Remco van de Pas (Instituut Tropische Geneeskunde Antwerpen en verbonden aan Instituut Clingendael) en Lot van Baaren (bestuurslid FNV voor de sector Zorg & Welzijn).
  • TTIP en klimaat - Een economie die niet is gebaseerd op gas en kolen is mogelijk, maar kunnen we de komende decennia die omschakeling wel maken als het TTIP-verdrag getekend wordt? Met onder anderen Evert Hassink (Milieudefensie) en Willem Wiskerke (Greenpeace).
  • TTIP en banen - Met TTIP worden meer economische groei en meer banen beloofd. Wat zijn deze beloftes waard? Wat betekent TTIP voor de arbeidsomstandigheden van werknemers en voor werknemersrechten? Met Patrick van Klink en Huub de Rouw (beiden lid van het FNV Ledenparlement).
  • TTIP en voedsel - Welke gevolgen zal TTIP mogelijk hebben voor landbouw en onze voedselvoorziening? Met Guus Geurts (Platform Aarde Boer Consument), Bart Combee (directeur Consumentenbond), Sieta van Keimpema (voorzitter van de melkveehoudersorganisatie Dutch Dairymen Board en vicevoorzitter van de European Milk Board) en Ingrid Jansen (voorzitter van Nederlandse Vakbond Varkenshouders).

Ronde 2 is meer actiegericht en start om 17.00 uur:

  • Hoe bouw je een STOP TTIP campagne? - In een open space-werkvorm laten we de aanwezigen hun vraag, aanbod of idee pitchen en werken we in kleinere groepen een paar thema's uit. Die worden gepresenteerd aan de groep. We maken vervolgafspraken en verzamelen de ideeën, contacten en initiatieven.
  • Maak je gemeente TTIP-vrij - Steden als Amsterdam, Haarlem en Tilburg hebben zich al 'TTIP-vrij' verklaard. Wat zijn precies de bedreigingen van TTIP voor gemeentelijk beleid? Hoe kunnen inwoners van gemeenten bijdragen aan het TTIP-vrij maken van hun stad of dorp.

Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111 in Amsterdam. 

Er kunnen maximaal 500 personen deelnemen, dus wees er snel bij.

MELD JE AAN VOOR EEN WORKSHOP

Gratis treinkaartje

Zowel bestaande als nieuwe FNV-leden krijgen een gratis treinkaartje (zolang de voorraad strekt). Je moet je dan wel voor 5 oktober aanmelden en in je mail je adres en lidmaatschapsnummer vermelden. Ben je net lid geworden en heb je nog geen nummer? Vermeld dan in de mail dat je een nieuw lid bent. Meld je aan voor een gratis treinkaartje >> 

Deze tekst is overgenomen van de site van de FNV.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop