Grenzeloos gesprek, #6: De strijd tegen AIDS & Covid-19: naar een radicaal, activistisch antwoord

Zondag 24 mei, 14.00 uur. Via: Zoom. (Wilt u deelnemen, stuur dan een mail aan redactie(at)grenzeloos.org met als tekst: aanmelding Grenzeloos gesprek #6. U krijgt dan een mail toegestuurd met de inloggegevens voor het gesprek.

Paul Mepschen interviewt AIDS- en homo-activist en auteur Peter Drucker.

In veel opzichten doet Covid-19 denken aan de AIDS-crisis. Toch zijn er ook grote verschillen. De Covid-19-pandemie ontwricht de wereldeconomie en bijna alle menselijke samenlevingen. AIDS daarentegen werd op zijn hoogtepunt in landen als Nederland vooral gezien als een bedreiging voor de toen nog gemarginaliseerde gemeenschap van homoseksuele mannen. De strijd tegen AIDS  biedt belangrijke lessen voor de strijd tegen Covid-19. Tijdens dit gesprek spreken we met AIDS- en homoactivist Peter Drucker - in de jaren tachtig actief in ACT-UP in New York en San Francisco.  Over de relatie tussen de AIDS-crisis en Corona in tijden van neoliberalisme. Over de noodzaak van een radicale breuk met het neoliberale model om goede zorg mogelijk te maken. En over de rol van racisme en uitsluiting in gezondheidscrises.

Zie ook het artikel: Enkele lessen uit het AIDS-activisme voor onze reactie op de coronapandemie

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop