Grenzeloos gesprek: Feminisme voor de 99%

Vorige maand verscheen de Nederlandse vertaling van Feminisme voor de 99%. Voor Grenzeloos reden om op de eerste bijeenkomst in een serie ‘Grenzeloos gesprekken’ op 27 oktober dit manifest centraal te stellen.

Het manifest Feminisme voor de 99% is inmiddels in meer dan 20 talen vertaald. Het verwerpt het liberale feminisme van de 1%, dat gericht is op doorbreken van het glazen plafond voor een beperkte groep (voornamelijk witte hetero) vrouwen en pleit voor een feminisme dat aan de kant van de meerderheid van de vrouwen staat: arbeidsters, migrantes, lesbiennes en transvrouwen. Vrouwen die geconfronteerd worden met institutioneel racisme en uitbuiting op hun werk en thuis, waar zij opdraaien voor de zorg waar steeds meer op wordt bezuinigd.

Het feminisme van de 99% manifesteerde zich in verschillende landen in de vorm van vrouwenstakingen. Wat kunnen wij daarvan leren, hoe kan een vrouwenstaking bijdragen aan een gedeelde strijd en welke eisen kunnen we stellen op de internationale vrouwendag? Dat zijn de vragen die op dit eerste Grenzeloos gesprek centraal staan.

Doe mee, denk mee, praat mee met onder andere:

Alina Danii Bijl (Women's March NL, Secretaris FNV Jong);

Floor Boots (Abortusbuddies initiatief, De Bovengrondse);

Khadija Tahiri-Hyati (President FNV Schoonmaak);

Ellen Verryt (Vrouwenstaking, België).

Gratis entree maar een bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook is er leesmateriaal te koop. De discussie is in Nederlands maar wordt indien gewenst simultaan vertaald naar het Engels.

Zondag 27 oktober 14.00 uur IIRE, Lombokstraat 40 Amsterdam

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop