Heil Apfelsaft!

Sinds twee jaar fleurt het 'Front deutscher Äpfel', kortweg de Appelpartij, demonstraties van antifascisten op die betogen tegen optochten van de extreem-rechtse NPD.
Niet dat die 'splinterpartij' serieus wordt genomen door de Appelpartij, maar de leden zijn van harte welkom om tot inkeer te komen en zich alsnog te verzamelen in de 'reusachtige schaduw' van de 'enige nationale kracht'. Het partijprogramma is met drie eisen kort en bondig, maar recht door zee. Geen 'Überfremdung' van Duitse fruit door vreemde soorten; zuidvruchten raus, want 'het kan toch niet zo zijn dat Duitse kinderen met bananen en sinaasappels opgroeien'; en maak al dat van de boom gevallen fruit tot moes voor de volksgemeenschap, want dat ligt daar maar een beetje luierend weg te rotten op de mooie Duitse aarde.
De groep is opgericht nadat de snelgroeiende NPD in het parlement van de deelstaat Sachsen kwam. Iedere suggestie dat de naam van de fractievoorzitter aldaar - Holger Apfel - een inspiratiebron was voor het 'Front deutscher Äpfel', wordt overigens kordaat van de hand gewezen. 'We nemen hun ideologie en trekken die op onze wijze in het absurde', verklaart een van de aanvoerders. Een soort Kommunikationsguerilla dus, die de neonazi's belachelijk maakt met de leegheid van hun eigen taal en tekens. Met succes: Führer en actiekunstenaar Alf Thum heeft steeds meer jonge volgelingen, verenigd in jeugdorganisatie 'Nationale verse oogst van Duitsland'.

Meer weten? Kijk op http://www.apfelfront.de

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop