Het 32e Internationale Jongerenkamp, dit maal in België: vraag nu meer info!

Het Internationale Jongerenkamp (IJK) is een jaarlijkse bijeenkomst van jongeren uit heel Europa en daarbuiten. Voor antikapitalistische activisten en belangstellenden is het een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, over revolutionaire politiek te discussiëren en te feesten. Ieder jaar wordt het IJK in een ander land in Europa georganiseerd door een organisatie van de Vierde Internationale. In 2015 organiseren de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) en de Jonge Antikapitalisten (JAK) de 32e editie van het kamp in België.

Het kamp vindt plaats in Kasterlee van 26 juli tot 1 augustus.

In de loop van de week komen in de discussies de verschillende antikapitalistische sociale bewegingen aan bod: vakbondsstrijd, feminisme, antiracisme, internationalisme, LGBT-QI-bewegingen. Een bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar de ecosocialistische strijd in het kader van de belangrijke mobilisatie voor de klimaattop in Parijs in november 2015. En natuurlijk staat ook de actualiteit van de economische en politieke situatie in België en Europa centraal met de deelname van delegaties van Syriza en Podemos.

Op het IJK proberen we ook onze idealen van een zelf-georganiseerde en solidaire samenleving in de praktijk te brengen. De meeste van de praktische aspecten evenals het politieke programma worden besloten en uitgevoerd door jonge activisten en deelnemers/sters aan het kamp. Er wordt een beroep gedaan op de solidariteit van de deelnemers om de deelname aan het kamp door precaire jongeren en Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse activisten mogelijk te maken.

Inschrijven

Als je ook wilt nadenken, debatteren en bijdragen aan de uitbouw van een socialere en ecologisch rechtvaardiger wereld, ben je van harte welkom op het IJK.

Het inschrijfgeld zal ongeveer €150 bedragen en dekt de kosten van campingterrein, infrastructuur, maaltijden en vertalingsapparatuur. Geld mag echter geen probleem vormen voor de deelname. We doen daarom wat we kunnen om de deelname van geïnteresseerden met weinig middelen te ondersteunen. Voor de inschrijving, meer informatie, of exemplaren van het pamflet en het affiche kan je met ons contact opnemen via redactie[at]grenzeloos.org

 

Vergeet niet te vermelden hoeveel affiches en pamfletten je eventueel wil ontvangen.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop