Internationaal Jongerenkamp in Catalonië: schrijf je nu in!

Binnen een kleine maand is het zover: het 33e Internationale Revolutionaire Jongerenkamp. Het kamp vindt dit jaar plaats in Catalonië en wordt georganiseerd door onze Spaanse kameraden van Anticapitalistas. De aanpak is hetzelfde als vorige jaren: een week van scholingen, workshops, feest en vooral ontmoetingen op een mooie locatie. Je kan je nu inschrijven.

Anticapitalistas
Het kamp wordt deze zomer georganiseerd door de jongeren van de Spaanse organisatie Anticapitalistas. Deze organisatie stond in 2014 mede aan de basis van de nieuwe politieke organisatie Podemos, die inmiddels is uitgegroeid tot één van de vier grote spelers in de Spaanse politiek en veruit de grootste partij bij de jonge kiezers. Anticapitalistas speelt binnen Podemos een positieve rol door zich in te zetten voor de interne democratisering van de partij waarbij de politiek in handen van de mensen komt, en voor samenwerking met de andere linkse formaties Verenigd Links en de Groenen van Equo.

Behalve de jongeren die actief zijn in de jongerensector van Podemos, zijn er ook delegaties uit andere landen die kunnen vertellen over interessante politieke ervaringen. Zoals de Britse jongeren over de Labour Party onder Jeremy Corbyn en waarom ze kritisch 'Remain' stemden bij het Brexit-referendum. Een Filipijnse delegatie van de Revolutionary Workers Party-Mindanao (RWP-M) zal een workshop geven over de strijd tegen de gevolgen van klimaatverandering na de Tyfoon Yolanda. Jongeren van het Polisario-Front houden ons op de hoogte van de antikoloniale strijd in de Westelijke Sahara. Franse jongeren brachten vele nachten op de Place de la République en op andere plaatsen door met de Nuit Debout-beweging tegen de Loi Travail. Koerdische activisten komen met informatie over de situaties in Syrië en Turkije. Portugese jongeren van Links Blok komen praten over hun ervaringen in het onder druk zetten van de sociaaldemocratische minderheidsregering, De Griekse kameraden hebben veel te vertellen over wat er gebeurde in het jaar na de capitulatie van de regering Tsipras. Een Mexicaanse kameraad van de Revolutionaire Arbeiderspartij zal er zijn en ons informeren over haar werk in de feministische beweging tegen gender gerelateerd geweld en feminicide, en over de repressie van de Mexicaanse staat tegen sociale bewegingen zoals recent de leerkrachten van Oaxaca. De Italiaanse kameraden van het project Communia hebben ervaringen in zelforganisatie en het revolutionair zelfbeheer van ondernemingen. Onze kameraden in Zwitserland voeren actief campagne tegen islamofobie en extreem-rechts. En dan vergeten we wellicht nog een aantal delegaties.

Een interessant onderdeel van het kamp zijn de ruimtes die zijn voorbehouden voor feminisme en holebi-activisme. De holebi-ruimte is een ruimte in het kamp voor ontmoetingen en discussies over de holebi- en transbeweging en niet-heteronormatieve identiteiten. De vrouwenruimte is een niet gemengde ruimte, waar vrouwelijke deelnemers onder elkaar bijeen kunnen komen.

Zin om mee te gaan?

Het volledige programma van het kamp kan je hier vinden. Heb je belangstelling om mee te gaan meld ja dan aan via redactie@grenzeloos.org.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop