Mee naar het Internationaal Jongerenkamp in Apulië?

Van 23 tot 29 juli 2017 vindt in het zuiden van Italië het 34e Internationaal Jongerenkamp plaats. Elk jaar komen er enkele honderden jonge antikapitalistische revolutionaire activisten uit verschillende landen van Europa en daarbuiten samen. Het Jongerenkamp wordt georganiseerd door de jongeren van de Vierde Internationale, waarvan de SAP, de organisatie achter Grenzeloos, de Nederlandse afdeling is.

Deze week van ontmoetingen biedt de gelegenheid om te discussiëren, uit te wisselen en zich te informeren over sociale en politieke bewegingen met als doel de emancipatie van iedereen en de omverwerping van het kapitalisme op wereldschaal. Economische crisis en bestaansonzekerheid, imperialisme, oorlogen, racisme, feminisme, holebi-rechten, klimaatverandering en de noodzaak van een ecosocialistisch alternatief zijn alle onderwerpen van debat. Uiteraard is er eveneens plaats in het programma voor informele ontmoetingen en feestelijke momenten!

Dit zelf-georganiseerd kamp is een gelegenheid om onze visie op de samenleving in de praktijk te brengen: deelname van iedereen aan verschillende taken, wederzijds begrip, strijd tegen de discriminaties en autonome organisatie van groepen (vrouwen, holebi’s, personen met een niet-blanke huidskleur) die het slachtoffer zijn van specifieke onderdrukkingen.

Deelname aan het kamp kost 140€ en omvat de kosten van de maaltijden, de locatie en het materiaal. Vanuit Brussel wordt gezamenlijk vervoer georganiseerd voor ongeveer 150€ voor de heen- en terugreis. De prijs mag echter geen obstakel voor deelname zijn en we werken mee aan het vinden van oplossingen voor wie deze kosten niet kan dragen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze Belgische zuster organisatie en je kan je hier inschrijven.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop