Modi’s benden steeds gewelddadiger

Een bende gelieerd aan de Indiase regerende Banathiya Janata Party (BJP) van premier Modi, viel zondag de Jawaharlal Nehru University (JNU) in New Delhi binnen en verwondde daarbij een 30-tal studenten. Die universiteit is het regime Modi een doorn in het oog. De studenten van de JNU voeren al weken actie tegen de plannen om het studiegeld drastisch te verhogen en tegen de discriminerende natiewetten.

RSS

De aanval was volgens de studenten van de JNU het werk van de Akhil Bharatiya Vidyarthi Parishad (ABVP), een studentenbeweging van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS). De RSS is een paramilitaire organisatie waaruit de BJP is voortgekomen. Premier Narendra Modi zelf behoort tot de RSS. De gemaskerde aanvallers, een vijftigtal, waren gewapend met ijzeren staven. Studenten en professoren klaagden over de passieve houding van de politie die de aanvallers drie uur lang lieten begaan. In India voeren de studenten, die van de JNU voorop, al maanden actie tegen het plan van de extreem-rechtse regering Modi om de studiegelden en andere onkosten voor hoger onderwijs drastisch te verhogen. Studentenleiders zeggen te vrezen dat 40 % van de studenten hun studies zullen moeten opgeven. Of zware leningen moeten aangaan die ze nooit zullen kunnen afbetalen. Dit artikel verscheeen eerder op Uitpers.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop