Oproep: Steun Indonesisch links!

De Vierde Internationale, het netwerk waar Grenzeloos deel van uit maakt, organiseert regelmatig internationale bijeenkomsten waar activisten ervaringen uit wisselen, van elkaar leren en nieuwe contacten leggen. Sinds kort heeft de Vierde Internationale contact met de Indonesische linkse groepering Partai Pembebasan Rakyat (PPR, Volksbevrijdings Partij).

Dit is een organisatie van veelal jonge socialisten die deelnemen aan verschillende bewegingen verspreid door het land. Zij willen in juli en augustus twee van hun leden naar Europa sturen om deel te nemen aan verschillende bijeenkomsten, waaronder een internationale scholingsbijeenkomst voor jonge activisten en een bijeenkomst van feministische activisten. Hier is natuurlijk geld voor nodig. Het grootste deel van dit geld, nodig voor de vliegtickets naar Europa, is al ingezameld door de PPR. Voor vervoer in Europa, zodat zij verschillende bijeenkomsten bij kunnen wonen en hun verblijf hier zo nuttig mogelijk kunnen maken, is echter nog steeds geld nodig.

Grenzeloos roept daarom op om donaties, klein of groot, over te maken naar rekeningnummer 5543271 t.n.v. Socialistische Alternatieve Politiek te Haarlem o.v.v. 'solidariteit'.

De wortels van de PPR als organisatie liggen in de oppositie tegen Soeharto en de woelige periode van Reformasi. In de jaren negentig is in Indonesië een levendige, radicaal linkse beweging ontstaan, ondanks de voortdurende dreiging van repressie en geweld door het leger en rechtse
religieuze groeperingen. De PPR is een belangrijk deel van dit nieuwe, opkomende links. Ze zijn onder meer actief in de arbeidersbeweging en linkse vakbonden, in de strijd tegen overheidscorruptie en voor het behoud en uitbreiding van democratische rechten en de feministische beweging. Een van hun voornaamste activiteiten op het moment is protest tegen het militaire geweld tegen de bevolking van West-Papoea.
Engelstalig nieuws over hun activiteiten is hier te lezen.

Tags
Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop