Rachel Corrie herdacht

Rachel Corrie was drieëntwintig jaar oud toen zij door een Israëlische bulldozer, die zij ervan probeerde te weerhouden een huis te vernietigen, verpletterd werd.

De moeder van Rachel Corrie, in Israël om de Israëlische regering aan te klagen voor de dood van haar dochter, gaf een toespraak tijdens de inwijdingsceremonie; ‘Ik wil jullie laten weten dat jullie niet alleen staan, mensen spreken zich uit, we zullen ons niet stil houden’.

Komende weken markeren ook de verjaardagen dat de Britse activist Thomas Hurndall in zijn hoofd getroffen werd door een Israëlische kogel (hij overleed maanden later), de Amerikaanse activist Brian Avery verminkt werd door Israëlische kogels en de Amerikaan Tristan Anderson tegen zijn hoofd werd geraakt door een traangasgranaat – een jaar later ligt hij nog steeds in het ziekenhuis.

Net als Rachel Corrie waren zij actief voor de International Solidarity Movement, een solidariteitsorganisatie die geweldloos verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden organiseert.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop