Steun de eerste conferentie van De Socialisten. Doneer!

Op 25 september organiseert De Socialisten haar eerste conferentie. SAP Grenzeloos steunt de opbouw van De Socialisten en roept op tot steun aan de nieuwe socialistische organisatie.

Want we leven in gevaarlijke tijden. De oorlog in Oekraïne duurt voort, de klimaatcatastrofe wordt steeds groter, stijgende kosten van het dagelijkse levensonderhoud brengen mensen steeds meer in de problemen, en extreem-rechts wordt sterker. De systeemcrisis van het kapitalisme wordt een steeds groter gevaar voor de meerderheid van de mensheid.

Deze crisissen vragen om radicale antwoorden en organisatie. De Socialisten kan daar een rol in spelen. In samenwerking met de socialistische jongerenbeweging ROOD en andere socialisten, heeft De Socialisten de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een nieuwe socialistische organisatie, een die antiracistisch, ecosocialistisch, feministisch, internationalistisch en radicaal democratisch is. De eerste conferentie zal een belangrijke rol in dat proces spelen.

Maar De Socialisten is een jonge organisatie, in meerdere opzichten. Jong qua bestaan, jong qua leeftijd van de leden DS heeft geen reguliere inkomsten. Dit betekent dat ze voor de financiering van de conferentie volledig afhankelijk zijn van donaties. Omdat ze de drempel voor deelname zo laag mogelijk willen houden, vergoeden ze de reiskosten van deelnemers. Daarnaast zijn er kosten aan zaalhuur en apparatuur. Daarom vraagt SAP Grenzeloos iedereen die de conferentie tot een succes wil helpen te maken, naar vermogen, te doneren voor de conferentie.

Ga naar de donatiepagina of maak geld over naar NL60 INGB 0675 1635 60 tnv Socialisten Utrecht ovv Conferentie2022.

Reactie van:

Andre Mulder

di, 09/13/2022 - 15:50

Het streven naar democratisering van de samenleving is het meest positieve punt in de congresbundel van De Socialisten.

Uit meerdere passages blijkt men voorstander te zijn van democratisering in de sociaaleconomische sfeer. Men is niet alleen voorstander van democratisering van de economie in engere zin maar eveneens voorstander van democratisering van collectieve productgerichte en persoonsgerichte dienstverlening. Voorbeelden hiervan die in de congrestekst genoemd worden zijn de democratisering van het beheer van woningen (collectieve productgerichte dienstverlening) en onderwijs (collectieve persoonsgerichte dienstverlening).

Hoe dit nieuwe democratische gemenebest van producenten en consumenten er meer concreet uit zou kunnen zien zou wel eens een goeie opdracht van het eerste congres kunnen zijn.

In de congresbundel staan enkele algemene begrippen die als uitgangspunten voor een nadere schets kunnen dienen. De congrestekst noemt de volgende zaken: vrijheden (meningsuiting, vergadering en demonstratie), beslissingsrechten (zelfbestuur, verkiezingen, vertegenwoordigen op alle niveaus), controles, openbaarheid en communicatie.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop