Steun de schoonmakers

De schoonmakers - die in 2010 met hun negen weken durende staking geschiedenis schreven - hebben aangekondigd dat ze vanaf deze week weer massaal actie gaan voeren.

Volgens hun organisatie - de vakbond van schoonmakers – kan dit de grootste schoonmakersactie in de Nederlandse geschiedenis worden. De schoonmakers voeren actie voor een nieuwe CAO die uit gaat van respect voor de schoonmakers en hun werk. Daarbij gaat het onder andere om doorbetaling bij ziekte, meer zekerheid voor tijdelijke krachten, reiskostenvergoeding en genoeg tijd om het werk te kunnen doen. De acties zullen zich niet alleen richten op de schoonmaakbedrijven maar ook op de grote opdrachtgevers.

Tijdens de acties in 2010 is het ‘comité steun de schoonmakers’, opgericht. Na de acties van de schoonmakers is dit comité doorgegaan onder de naam ‘steuncomité sociale strijd’ en heeft de afgelopen jaren vele acties ondersteund. Vanaf vandaag zal het comité onder haar oude naam weer steun met de schoonmakers gaan organiseren. “De strijd van de schoonmakers is niet alleen van belang voor de schoonmaakbranche, maar voor iedereen die de komende tijd getroffen dreigt te worden door verslechteringen”, zegt voorzitter Rob Marijnissen van het comité. “De schoonmakers laten ook zien hoe een nieuwe vakbeweging er uit moet zien: strijdbaar, democratisch, en gebaseerd op de kracht van de mensen zelf.”voegt hij daar aan toe. “Wij roepen dan ook iedereen op om de acties van de schoonmakers te steunen.”

Meer informatie over de acties van de schoonmakers en de steun daarvoor op: http://steundeschoonmakers.wordpress.com. U kunt het comité bereiken via steundeschoonmakers@hotmail.com.

Dossier

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop