Steun het LGBTIQ seminar

Van 6 tot 10 augustus wordt in Amsterdam een internationaal seminar gehouden voor activisten uit de internationale LGBTIQ beweging. LGBTIQ staat voor Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender-Intersex-Queer. Dit is de zesde keer dat een dergelijk semiar in het IIRE in Amsterdam wordt georganiseerd. Grenzeloos roept haar lezers op dit seminar financieel te steunen en het daarmee voor deelnemers van buiten Europa mogelijk te maken deel te nemen.

De doelstelling van het seminar is om ervaringen in de strijd voor de belangen van de LGBTIQ gemeenschap te delen, te discussiëren over gezamenlijke strategieën van de beweging voor LGBTIQ bevrijding en de relatie met andere bewegingen.

Dit jaar staan er vier thema’s centraal:
- Lesbiennes in het kapitalisme van de 21e eeuw.
- De strijd van trans/intersex mensen.
- LGBTIQ mensen in de recente opstandige bewegingen.
- Imperialisme en homohaat; homonationalisme en homohaat.

Er worden voor dit seminar deelnemers verwacht uit: Brazilië, Mexico, Libanon, Indonesië, Palestina, Denemarken, Frankrijk, Portugal en Nederland. Om deelname van activisten van buiten Europa mogelijk te maken is financiële steun nodig. De reiskosten zijn hoog en we willen voorkomen dat mensen worden uitgesloten omdat ze niet genoeg geld hebben.

Daarom willen we iedereen oproepen het seminar te steunen. Elk bedrag, groot of klein, is welkom. Donaties kunnen naar SOWS, IBAN : NL55INGB0001039161, Amsterdam, ovv 'LGBT seminar'.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop