Steun HLBT activisme

Eind juli vindt er weer een 'LGBT seminar' plaats te Amsterdam. Deze seminars zijn internationale bijeenkomsten van linkse HLBT activisten. De seminars hebben als doel om verbanden te leggen tussen activisten voor wie seksuele bevrijding en anti-kapitalisme hand in hand gaan.

Deelnemers bespreken kwesties als de strijd voor mensenrechten voor HLBT's, verschillende strategieën van de HLBT beweging en hoe de strijd voor rechten van HLBT's gecombineerd kan worden met die voor sociale rechtvaardigheid. Voor activisten bieden de seminars scholing, inspiratie, internationale contacten en de mogelijkheid gezamenlijke acties te organiseren.

De bijeenkomst vindt plaats op het International Institute for Research and Education (IIRE), een links centrum voor politieke scholing.

Dit jaar zullen drie vragen centraal staan; hoe kunnen homo's, lesbo's en transgenders samenwerken voor hun rechten? En wat is de impact van campagnes rond het homo-huwelijk? Hebben deze campagnes geleid tot inkapseling van ooit radicale bewegingen of zijn er stappen vooruit gezet?

Deelnemers aan de bijeenkomst komen van over de hele wereld. Om deelname van activisten van buiten Europa mogelijk te maken is financiële steun nodig. Dit jaar worden er onder meer deelnemers verwacht uit Brazilië, Argentinië, Indonesië, de Filipijnen en Libanon. De reiskosten zijn hoog en we willen voorkomen dat mensen worden uitgesloten omdat ze niet genoeg geld hebben.

Daarom willen we iedereen oproepen het seminar te steunen. Elk bedrag, groot of klein, is welkom. Donaties kunnen naar SOWS, IBAN : NL55INGB0001039161, Amsterdam, ovv 'LGBT seminar'.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop