Stop de afbraak, stop de bezuinigingen - Demonstreer mee op 30 november

Onder deze leuze roept het comité stop bezuinigingen op om deel te nemen aan de campagne van FNV in Beweging voor koopkracht en echte banen. Het comité waarin tientallen maatschappelijke organisaties samenwerken organiseerde op 21 september de demonstratie in Amsterdam waaraan vijfduizend mensen deelnamen.

te bestellen is heeft de volgende tekst:

Stop de afbraak, stop de bezuinigingen
Demonstreer mee op 30 november

De zes miljard nieuwe bezuinigingen hebben grote gevolgen voor de levens van werkenden, werkzoekenden en voor hen die van een uitkering leven. Daarom gaan we op 30 november de straat op voor koopkracht en echte banen:

Huurders worden door dit kabinet gebruikt als melkkoe. De komende jaren zal het aantal huurders onder de armoedegrens stijgen naar 35%. Terwijl de bouwsector op zijn gat ligt, worden er amper sociale huurwoningen bij gebouwd.

Rutte en Samsom zetten het mes in de zorg, ze bezuinigen 40% op de thuiszorg. Er staan de komende jaren 120.000 banen in de zorg op het spel! De strijd van de zorgwerkers voor het behoud van hun baan gaat ons allemaal aan. Mantelzorgers raken overbelast en ouderen worden aan hun lot overgelaten.

Uitkeringsgerechtigden worden gedwongen van minder rond te komen en ieder werk te accepteren of worden zonder loon te werk gesteld. Deze maatregelen treffen niet alleen mensen die op zoek zijn naar passend werk, maar ondermijnen ook de positie van alle werkende mensen.

Deze bezuinigingen versterken de spiraal naar beneden. Minder koopkracht leidt tot verliezen in het midden en klein bedrijf en minder banen. De belastinginkomsten lopen terug wat weer reden is om nog meer te bezuinigen. Bijna iedereen wordt geraakt – jong, oud, huurder, werkend, werkzoekend – maar het kabinet kiest ervoor de hoogste belastingschijf te verlagen. Het aantal miljonairs in Nederland neemt al jaren toe. Bezuinigingen zijn een politieke keuze, geen noodzaak. De afbraak van publieke voorzieningen is niet nodig als we het geld halen waar het zit! En strijden voor meer koopkracht en echte banen.

Klik voor de flyer!

De FNV organiseert op 30 november vanuit het hele land gratis vervoer naar Utrecht. Geef je voor de bussen op via de speciale actiesite www.koopkrachtenechtebanen.nl.

Tags
Dossier
Soort artikel

IK WIL MEER WETEN OVER DE AKTIE VAN ZA 30 NOV 2013.
IK WERK IN DE SOCALE WERKPLAATS IN HULST DETHON INDUSTRIE.
IN WOON OOK IN EEN WOONGROEP WWW.TRAGELZORG.NL
IS DIT OOK VOOR ONS SOCALE WERKPLAATS. DE FORDER UIT GEDEELT.BEZUINIGING IS GEEN WERK. GEZOCHT ECHTE BANEN.
GOEDE AKTIE
MET VRIENDELIJK GROETEN VAN E.J.L DE SILVA.
DETHON INDUSTRIE MEUBELFABRIEK IN HULST.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop