Uitsluiting vrouwen goed voor diversiteit

Volgens Spruyt staat het besluit dat vrouwen óók bij de SGP recht hebben op passief kiesrecht op gespannen voet met vrijheden in Nederland waar “wij vaak eeuwen voor hebben gestreden”. Daarnaast ziet Spruyt zowel het besluit van de Hoge Raad, als artikel 1 van de Grondwet als een bedreiging voor de diversiteit in Nederland.

Volgens Spruyt is deze ‘dwang naar gelijkheid’ zo erg dat hij er niet voor terugdeinst een vergelijking met de aanslagen van 11 september te maken. Na de aanslagen op New York was een veel gehoorde kreet ‘We are all New Yorkers now’. Spruyt: “Wat toen gebeurde trof de hele vrije wereld. Nu zijn alle Nederlanders SGP’ers. Wie weet wat er morgen wordt geofferd op het altaar van de gelijkheidsideologie”.

Diezelfde Spruyt verklaarde eerder over die ‘onderdrukkende Islam’ dat het “duidelijk zal moeten worden dat wij er hier bepaalde waarden op nahouden. Dat wij een grondwet hebben, een constitutie waarop onze samenleving is gebaseerd”. Wie had ooit gedacht dat zo’n standvastig conservatief zo makkelijk van mening veranderd?

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop