Verklaring van het organisatiecomité van de 1e Internationale Antifascistische Conferentie

De afgelopen weken hebben we de organisatie van de Internationale Antifascistische Conferentie voorbereid en de wereldwijde strijd tegen extreemrechts in de stad Porto Alegre georganiseerd. We hadden het evenement gepland voor 17, 18 en 19 mei en het was bedoeld als het eerste initiatief binnen een reeks van collectieve en internationale organisaties om deze strijd voort te zetten.

Helaas worden de staat Rio Grande do Sul en de hoofdstad Porto Alegre getroffen door een extreme klimaatramp, die al heeft geleid tot bijna honderd doden, duizenden ontheemden en de vernietiging van infrastructuur. Er zijn meer dan 100 snelwegen geblokkeerd, veel mensen moeten nog worden gered en hun leven is in gevaar De internationale luchthaven van Porto Alegre is volledig overstroomd en gesloten tot 30 mei. En het historische centrum van de hoofdstad en veel andere wijken staan onder water.

In deze rampzalige situatie zijn we niet in staat om de Internationale Antifascistische Conferentie op de voorgestelde datum te houden. We betreuren het ten zeerste dat we een dergelijke beslissing moeten nemen, omdat we bereid waren het evenement door te laten gaan als de omstandigheden het toelieten, ondanks het moment van rouw, pijn en lijden. Het houden van de conferentie zou een noodzakelijk gebaar zijn om internationale solidariteit te tonen met Rio Grande do Sul en haar bevolking op dit moment. We weten dat velen van plan waren om onze conferentie bij te wonen, maar het zal niet mogelijk zijn om het evenement op de geplande datum te houden.

Daarom is het ons doel om de conferentie te verplaatsen. De noodzaak van de conferentie is nog dringender, omdat we weten dat Rio Grande do Sul lijdt onder de gevolgen van een wereldwijde klimaatcrisis, die wordt veroorzaakt en verergerd door het ontkenningsbeleid van extreemrechts en de hebzucht naar winst tegen elke prijs – inclusief de kosten van het leven op de planeet – van de grote kapitalisten.

In een volgende verklaring zullen we voorstellen doen om ervoor te zorgen dat we de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt niet kwijtraken. Op dit moment zijn al onze inspanningen gericht op het redden van de levens van de duizenden mensen die nog gered moeten worden, naast het handelen op alle fronten van solidariteit.

Gezien de sluiting van de luchthaven en de klimatologische catastrofe herinneren we iedereen eraan dat vluchten en hotelreserveringen kosteloos kunnen worden omgeboekt bij de luchtvaartmaatschappijen en hotels. Deze situatie baart ons grote zorgen, omdat we ons bewust zijn van de financiële inspanningen die veel kameraden zich hebben getroost om hun aanwezigheid mogelijk te maken

Dit artikel stond op antifas,org. Nederlandse vertaling redactie Grenzeloos.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop