Voor een sociale stad

Foto: Willem Croese

Voor de 79ste zaterdag op rij heeft de actiegroep Niet te Koop in Amsterdam afgelopen zaterdag een flitsactie gehouden bij een sociale huurwoning die door een woningcorporatie in de verkoop is gezet voor een onmetelijk hoog bedrag: een 2-kamerwoning voor € 350.000, -. In de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord gaan sociale eengezinswoningen voor meer dan een € 500,000, - van de hand.

Deze woningen hebben één gemeenschappelijk kenmerk: veel achterstallig onderhoud. De nieuwe particuliere eigenaar mag voor de kosten opdraaien. Het begint sommige te gortig te worden, omdat het om verborgen gebreken zou gaan. Sowieso hebben Corporaties Amsterdam opgescheept met een huizenvoorraad van ruim 100.000 sociale huurwoningen zonder isolatie en zonder dubbelglas. De gemeente Amsterdam wil dat de corporaties stoppen met de verkoop hiervan, maar doen niet aan handhaving hiervan. De politiek verschuilt zich en laat het gebeuren.

’s Middags waren activisten uit verschillende delen van de stad bij elkaar gekomen in Amsterdam-Noord om te bekijken hoe ze de komende tijd gezamenlijk op kunnen trekken om wat te doen aan de stijgende kosten van levensonderhoud, energiearmoede en de woningnood. Iets voor 15.00 uur stopte de vergadering en trok men gezamenlijk op naar de actie van Niet te koop aan de Rietzangerweg 2. Daar kondigde de actiegroep Niet te koop een actiebijeenkomst aan ter voorbereiding van een demonstratie op 28 mei onder het motto “Huur te Duur”.Op 20 april om 20.00 uur ’s avonds zal deze demonstratie worden voorbereid. Een van de voorstellen is om een bevriezing van de huren te gaan eisen.

Tekst Rob Marijnissen, foto’s Willem Croese

noord

noord

noord

noord

noord

 

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop