Vrijheid voor Mumia

ZATERDAG 12 MEI, OM 15.00 UUR OP DE DAM IN AMSTERDAM zal betoogd worden voor de vrijlating van Mumia Abu-Jamal en tegen de doodstraf. Mumia is een zwarte politiek gevangene, voormalig lid van de Black Panther Party, uit de Verenigde Staten. In 1981 werd hij onterecht beschuldigd van moord op een politie-agent. Na een oneerlijk proces werd hij vervolgens ter dood veroordeeld. Sindsdien is er door de politie en andere reactionaire krachten alles aan gedaan hem binnen het gevangenissysteem te houden en zijn executie te versnellen. Dit ondanks de overduidelijke politieke lading van deze zaak en ondanks de kracht van Mumia’s stem: hij heeft de afgelopen jaren drie boeken gepubliceerd. Progressieve mensen in de Verenigde Staten en over de gehele wereld hebben gereageerd door actie te voeren om Mumia te verdedigen en de aandacht te vestigen op de algemene politieke kwesties waarvan Mumia’s zaak een voorbeeld is: politieke onderdrukking, racisme, politiegeweld, de onrechtvaardigheid van het rechtssysteem, de racistische doodstraf.
De Mumia-beweging heeft de executie in 1995 tegen kunnen houden, maar Mumia staat nu voor zijn laatste beroep bij het federale hof. Op dag X zullen mensen over de hele wereld naast Mumia staan om hem bij te staan in dat gevecht voor zijn leven. In Amsterdam zal er die dag ook op de Dam verzameld worden, om 18.00 uur. De demonstratie van 12 mei heeft als doel de aandacht op deze dag te vestigen. Steun Mumia en wees aanwezig op beide momenten!

Informatie:
Email: Mumia@dds.nl,
Website: www.mumia.nl.
Zie ook: http://www.xs4all.nl/~tank/spg-l/sigaction.htm

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop