Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

We krijgen dus een extreem-rechts kabinet, tenminste, als het Wilders lukt iemand te vinden om de bende te leiden. Ik heb de afgelopen maanden eindeloos veel verklaringen gelezen voor de winst van extreem-rechts en de razendsnelle verschuiving van het overton windown naar rechts, maar voor zover ik weet is ons koloniale verleden nooit genoemd. It’s about time. We hebben werk te doen als het gaat om het opruimen van onze historische troep. Zo lang we dat niet doen, gaat het ons nooit lukken onze witte suprematie af te schudden.

Een algemeen geaccepteerde verklaring voor de winst van Wilders is dat VVD-leider Yeşilgöz de deur naar samenwerking met de PVV open zette, waar Rutte die altijd hermetisch gesloten hield. Daar komen dan nog verklaringen bij over ongehoorde burgers enzo. Niemand zoomt verder uit. Als Yeşilgöz de deur naar BIJ1 had opengezet, was die partij dan ook ineens gegroeid? Of had potentiële samenwerking met DENK die partij ineens groot gemaakt? Natuurlijk niet. Er moet nog iets anders spelen.

Het hele artikel is te lezen op Frontaal Naakt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop