Zomerkamp

Van 29 juli tot 4 augustus vindt vlakbij het Italiaanse Perugia het zomerkamp van de Vierde Internationale plaats. Met zo'n vijfhonderd jongeren uit heel Europa en de wereld komen we samen voor een kamp dat helemaal door de deelnemers zelf georganiseerd wordt: een socialistisch dorp van verzet en feest. Een voorproefje van de andere wereld die we willen!

Omdat we niet verwachten dat Bush, Balkenende of Berlusconi bij het zien van al dit moois spontaan hun leven beteren, gaan we het er natuurlijk ook over hebben hoe we de rest van de wereld iets meer op ons zomerkamp kunnen laten lijken. Het verzet tegen de oorlog, de beweging voor een andere globalisering en de alternatieven voor het koude, rechtse Europa - dit is je kans om ervaringen uit te wisselen met kritische jongeren uit andere landen! In workshops en fora komen alle mogelijk onderwerpen aan bod: van verzet opbouwen tegen de oorlog tot 'hoe maak ik mijn eigen media'. Van antiracisme en antifascisme tot het organiseren van eigen acties en campagnes.

Naast discussie is er natuurlijk plaats voor heel veel feest. If I can't dance, it's not my revolution!' Dansen in de eigen disco, rustig kletsen in de autonome kroeg, of lekker ontspannen in de mooie omgeving: het kan allemaal.

Wil jij ook dat de wereld zich aanpast aan jou dromen, in plaats van dat jij je dromen steeds maar weer moet opgeven voor de wereld om je heen? Ga dan mee naar Italië!

Kijk ook op de zomerkamp pagina: Grenzeloos.org/zomerkamp
Enne...hoe kom ik er?
Vanuit Nederland reizen we samen met een bus naar Italië. Daarvoor hoef je uiteraard geen lid te zijn van de Vierde Internationale of de SAP; de meerderheid van de mensen op het kamp is dat niet. Wat de kosten betreft moet je rekenen op zo'n 250-275 euro. Dat is alles inbegrepen - reis, eten, slapen - behalve drankjes.

Je kunt je opgeven voor het zomerkamp door een mailtje te sturen naar redactie@grenzeloos.org of een briefje naar Postbus 2096, 3000 CB Rotterdam. Idee! Bestel een stapeltje flyers en warm je vrienden/medescholieren/kennissen/studiegenoten ook op voor het zomerkamp!
Wat is dat, SAP?
Socialistische Alternatieve Politiek (SAP) staat voor echte verandering. Voor een democratische, socialistische, groene en feministische wereld, zonder racisme. En voor een heel ander soort politiek.

Het woord socialisme roept ongetwijfeld veel verschillende beelden op. Wat houdt dat precies in, socialisme? Voor ons is socialisme onlosmakelijk verbonden met vrijheid, gelijkheid en met democratie, of beter, met radicale democratie. We willen een wereld waarin de democratische rechten van alle mensen op alle gebieden zo groot mogelijk zijn. Een wereld waarin mensen zelf beslissen en niet hun bazen, niet een politieke elite of de 'wetten van de vrije markt'.

De SAP is geen partij in de traditionele betekenis van het woord: wij zijn een organisatie van actieve socialisten, van mensen die zich op allerlei manieren verzetten tegen het huidige koude, rechtse klimaat. De SAP is aangesloten bij de Vierde Internationale, een verband van partijen en organisaties die wereldwijd opkomen voor een socialistisch alternatief.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop