Venezuela: protesteer tegen de staatsblokkade van Aporrea

Sinds 12 februari wordt de nieuws en discussie website van Aporrea door het staatsbedrijf CANTV - Movilnet geblokkeerd voor toegang binnen Venezuela.

Aporrea is een van de meest actieve media in dienst van de strijd van het Venezolaanse volk, met nieuws en opinieartikelen van sociale bewegingen en activisten en van een verscheidenheid aan organisaties en stromingen binnen de Bolivariaanse revolutie.

Met name gezien het feit dat Aporrea op dit moment een van de middelen is waarmee de campagne tegen de imperialistische interventie in het land tot uitdrukking komt, is de Vierde Internationale van mening dat het van fundamenteel belang is om deze blokkade op te heffen en de toegang tot de webpagina te herstellen. Op dit moment is het volledige democratische recht van meningsuiting en toegang tot informatie en meningen van de duizenden gebruikers van Aporrea meer dan ooit een onmisbaar instrument om de anti-imperialistische strijd voort te zetten.

De Vierde Internationale roept dus alle linkse, democratische en anti-imperialistische organisaties op om zich aan te sluiten bij de internationale campagne tegen de staatsblokkade van Aporrea.org, door brieven en e-mails te sturen aan:

Het Ministerie van Communicatie en Informatie @Mippci.

CANTV @ContactCantv

CONATEL @conatel

Nicolás Maduro, Presidencia de la República Bolivariana de Venezuela @NicolasMaduro @DPresidencia

Met een kopie naar: Ministerio del Poder Popular para las Relaciones Exteriores @CancilleriaVE

Deze verklaring werd op 6 maart unaniem aangenomen door het Internationaal Comité van de Vierde Internationale.

Soort artikel

Reactie toevoegen

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Uw reactie zal niet meteen verschijnen, deze wordt eerst goedgekeurd door de beheerder.
pagetoptoptop